ترخیص کالا از گمرک بازرگان
برای بزرگنمایی کلیک کنید
اینکه محصولات ما و سفارشات ما از گمرگ چگونه به دستمان برسد از مهم ترین مرحله های واردات از گمرگ است. پروسه ای بسیار پیچیده و تخصصی که نیازمند به تجربه فردی ، دانش و آگاهی از قوانین است. برای ترخیص کالا از گمرک بازرگان، مدارک و اطلاعات مورد نیاز باید به گمرک بازرگان ارائه شود و پس از بررسیهای لازم در سیستم های مکانیزه و طی مراحل اداری و میدانی ، مجوز ترخیص کالا از گمرک صادر میشود. هزینههای مربوط به گمرک و مالیاتها نیز باید قبل از ترخیص کالا و در هنگام طی مراحل پرداخت گردد تا کالا از گمرک آزاد شود.
ما در این مقاله از سایت شرکت واردات و ترخیص کالا جیزان به طور کامل مراحل ترخیص کالا از گمرک بازرگان را برای شما شرح می دهیم تا بتوانید به راحتی برای محصولات و وارداتی که دارید تصمیم گیری کنید.
گذرگاه مرزی بازرگان کجاست ؟
مرز بازرگان از مهم ترین نقاط گمرک ایران است و در فاصلهٔ یک کیلومتری شهر بازرگان واقع در شهرستان ماکو در استان آذربایجان غربی قرار دارد. این گمرک در سال ۱۳۰۵ ساخته شدهاست که تنها مرز ۲۴ ساعته و بینالمللی مابین ایران و ترکیه میباشد.
منظور از ترخیص کالا از گمرگ چیست ؟
ترخیص کالا از گمرگ بازرگان و یا هر گمرک دیگری به فرآیند رسمی احراز اطلاعات و مدار خاصی جهت وارد کردن محموله در کشور می باشد . این فرآیند اجازه ورود کالا های متفاوت به بازار داخلی را می دهد . اما باید توجه داشت که تمام این مراحل نیازمند به قوانین و مقررات خاصی است و درصورت اجرا نکردن آن قوانین ، با پیگیرد قانونی بسیاری مواجه خواهید شد !
ترخیص کالا از گمرگ بازرگان نیازمند به چه اطلاعاتی است ؟
نیازمند به اطلاعاتی همچون کالا ، نوع ، ارزش ، مالیات ها ، هزینه های گمرگی ، ارائه مدارکی مثل فاکتورهای تجاری و گواهی اصالت است.
پس ازآن که ارزیابی مدارک و پرداخت مالیاتها و هزینههای گمرکی، به پایان برسد ، کالا از گمرک بازرگان ترخیص شده و به بازار داخلی انتقال مییابد. این فرآیند ها نیاز به رعایت قوانین تجاری و حفظ امنیت ملی دارد و نقش مهمی در تنظیم و نظارت بر تجارت بینالمللی دارد .
ترخیص کالا چیست و ترخیص از مرز بازرگان از کجا شروع می شود؟
ترخیص کالا از زمانی آغاز میشود که کالا به بندر یا فرودگاه مقصد رسیده باشد. برای شروع ترخیص کالا از گمرک ایران در قدم اول باید از مقررات و قوانین وارداتی کشور و سپس از تمام مدارک لازمی که باید ارائه دهید آگاهی یابید. علاوه بر اینها شما باید توجه بسیار زیادی به زمان ترخیص داشته باشید ؛ زمان ترخیص کالا به شدت تحت تأثیر تجربه ترخیص کار و شرایط گمرک می باشد .
مراحل ترخیص کالا از گمرک بازرگان
- گرفتن پروفرما( پیش فاکتور) از صاحب کالا
اولین مرحله برای ترخیص کالا از گمرگ ، گرفتن پیش فاکتور از صاحب کالا است . شما می توانید قبل از خرید کالا و ثبت فاکتور نهایی ، با ارائه دادن مشخصات کالا از شرکت تامین کننده ، پیش فاکتور را دریافت کنید .
- اقدام برای دریافت ثبت سفارش NSTW
برای ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت ایران ، داشتن کارت بازرگانی الزامی است. در این سامانه ، کالای شما مورد بررسی قرار میگیرد تا قوانین وارداتی در آن رعایت شود .
- دریافت مجوز از بانک مرکزی
پس از دریافت مجوز ثبت سفارش ، برای حواله خرید کالا (مبلغ ارزی) اقدام نمایید. پس از مراجعه به شعبه بانکی که در زمان ثبت سفارش ، آن را به اداره بازرگانی در پروفرما معرفی کرده اید، باید از همان بانک درخواستی با عنوان ( تخصیص ارز به بانک مرکزی ) ارسال کنید.
- تامین ارز در ترخیص کالا از گمرک
پس از اینکه تخصیص ارز صورت گرفت و تاییدیه ای از بانک مرکزی دریافت کردید با مراجعه به بانک اصلی ، میتوانید مبلغ خرید کالای خود را با نرخ مشخصی برای فروشنده حواله کنید. هر میزان که تخصیص ارز به شما تعلق بگیرد، ۳۵ درصد آن را باید به عنوان ضمانت (جهت مطمعن بودن از واردات کالا ) در نزد بانک اصلی قرار دهید.
- فرآیند حمل کالا به ایران
کالای شما از راه های زیر وارد ایران می شود :
1. کالای شما توسط راه های دریایی به بنادر ایران وارد می شود .
2. کالای شما توسط راه های هوایی به تمامی فرودگاه هایی که دارای کارگو می باشند ارسال می شود .
3. کالا هایی که از کشور های اروپایی خریداری شده باشند از طریق مرز بازرگان ( به صورت زمینی) وارد ایران می شوند.
- گرفتن ترخیصیه از شرکت حمل و قبض انبار کالا
ترخیصیه مدرکی است که ترخیصکار بعد از ورود کالا به مرز (گمرک)، از شرکت حمل و نقل دریافت میکند. ترخیصیه که شامل مشخصات گیرنده، نام وسیله حمل کننده، شماره بارنامه ، تاریخ صدور، محل بارگیری، محل تخلیه، تعداد و نوع کالا، بسته بندی، شرح کالا، وزن خالص، نام شرکت کشتیرانی با مؤسسه حمل ونقل، مشخصات وسیله حمل و شماره فهرست کل بار میشود.
- ثبت کالا در سامانه EPL
قدم بعدی در فرآیند ترخیص، بارگذاری مدارک در سامانه (پنجره واحد تجارت فرامرزی) است. پس از وارد کردن کد مربوطه، مشخصات کالای شما وارد سامانه ای پی ال میشود … در این مرحله کلیه اطلاعات حمل با اطلاعات ثبت سفارش در سامانه EPL لینک میشود.
پس از بارگذاری مدارک در مرحله قبل، کد هشت رقمی به کالای شما اختصاص پیدا میکند. این سامانه فرم اظهار نامه کالای شما را قفل و آن را به کارکنان گمرک معرفی میکند . به این فرآیند کوتاژ گفته می شود باید به این نکته توجه داشته باشید که بعد از اینکه فرآیند شما صورت گرفت ، دسترسی شما به اطلاعات محموله قطع می شود و اگر اشتباهی صورت گرفته باشد، شما باید جرائمی پرداخت کنید .
- تعیین مسیر گمرکی در فرآیند ترخیص کالا
- مسیر قرمز: کالا نیاز به ارزیابی، تطبیق اسناد و همچنین بررسی و کنترل ارزش و تعرفه کالا دارد.
- مسیر سبز: نیازی به ارزیابی و بررسی اسناد و کنترل ارزش و تعرفه ندارد
- مسیر زرد: فقط نیاز به بررسی اسناد و کنترل ارزش کالا دارد.
- واریز وجه گمرکی
فقط کافی است که به سایت payment بروید و به صورت آنلاین مبالغی که باید پرداخت شود را ، پرداخت کنید
- واریز ۲ درصد مالیات
شما باید مالیاتی علی الحساب در ترخیص کالا از گمرگ به منظور جلوگیری از فرار مالیات کارتهای بازرگانی واریز نمایید .
- گرفتن مجوز های مورد نیاز دررابطه با ترخیص کالا
الزام به گرفتن مجوزاتی هستیم که توسط کارشناسان گمرک برای ما صادر می شود مثل : استاندارد ، قرنطینه ، وزارت دفاع ، وزارت راه ، محیط زیست ، تعیین ماهیت .
- گرفتن کد رهگیری از بانک عامل(ساتا)
- صادر شدن پروانه الکترونیک در ترخیص کالا از گمرگ
با الکترونیکی شدن سامانه ها ، دیگر چیزی تحت عنوان ، پروانه سبز گمرگی وجود ندارد شماره پروانه گمرکی با قابلیت استعلام گرفتن و پروانه الکترونیکی جایگزین آن شده است. پس از اینکه کد رهگیری، مجوزها، واریز وجه گمرکی، مالیات علی الحساب و تایید کارشناس دریافت و ثبت شد میتوانید پروانه الکترونیک خود را دریافت کنید. - محاسبه عوارض انبار داری در ترخیص کالا
برای کالاهای دریایی این هزینه تحت عنوان عوارض بندری دریافت میشود که به ارزش، حجم، وزن و مدت زمان ماندگاری کالا مربوط است و قیمتش متغیر است. هزینه نگهداری کالا در فرآیند ترخیص را هزینه انبار داری میگویند.
- ورود کامیون و بارگیری کالا
برای گرفتن کامیون باید شماره آن را در سامانه EPL وارد نمایید. هنگام بارگیری مشخص خواهد شد که بار شما به کدام انبار خواهد رفت. حتی امکان رهگیری مسیر کامیون نیز فراهم شده است .
- بررسی مجدد کالا از طرف دایره درب خروج گمرک ایران
دراین مرحله مجدد کالا مورد بررسی قرار می گیرد .
- خروج کالا و تحویل کالا به انبار ذکر شده در سامانه EPL
کالا پس از اینکه از گمرک خارج می شود تا زمان ورود به انبار و حتی پس از آن قابل پیگیری است. نیرو های امنیتی کشور به تمامی اسناد ثبت شده در سامانه EPL ، دسترسی خواهند داشت که به منظور بهبود امنیت کشور، رعایت قوانین مقررات و جلوگیری از قاچاق می باشد.
این کنترل و نظارت دقیق به منظور جلوگیری از قاچاق کالا مطرح شده است. پس از ورود کالا به انبار مسئول انبار ، ورود کالا ثبت می شود.
برای انجام هر یک از این مراحل ، نیاز به آگاهی از مواردی مانند قوانین ترخیص و شرایط آن و نحوه دریافت مدارک است. البته یادآور شویم که تنها آگاهی کافی نبوده و به تجربه عملی نیز نیاز است.
ترخیص کالا از شهر های مختلف ایران
- ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی (ماهشهر یا سربندر)
- ترخیص کالا از گمرک شهید رجائی بندرعباس
- ترخیص کالا از گمرک فرودگاه بین المللی امام خمینی تهران
- ترخیص کالا از گمرک فرودگاه پیام کرج
- ترخیص کالا از گمرک کیش
ترخیص کالا از کشور های مختلف
هلدینگ جیزان ، شرکت واردات و ترخیص کالا در کرج و تهران که جزو قدرتمندترین شرکت های ترخیص کالا در ایران می باشد تمام خدمات ترخیص کالا و واردات به خصوص برای گمرک مرز بازرگان را در سریع ترین زمان ممکن برای شما عزیزان انجام می دهد.
در سایت جیزان مراحل ترخیص کالا از گمرک در ایران و شهر های مختلف و حتی خارج از کشور نیز به طور کامل توضیح داده شده است که از بخش بلاگ سایت می توانید به تمام این اطلاعات دسترسی داشته باشید.